x
Müşteri Hizmetleri
Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimizdir. Bu nedenle, herhangi bir sorunuz veya sorununuz olduğunda, müşteri hizmetleri ekibimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Müşteri hizmetleri ekibimize e-posta, telefon veya canlı sohbet yoluyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sipariş durumunuzu takip etmek veya iade işlemleri hakkında bilgi almak için de müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Müşteri Hizmetleri sayfamızda size yardımcı olabilecek sıkça sorulan soruların yanıtlarını da bulabilirsiniz. Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin, size yardımcı olmak için buradayız.
Aradığınız cevabı bulamadıysanız
bize yeni bir soru sorabilirsiniz..
Soru Sor
1- ETBİS
2- HAVALİMANINDA VALİZİM KIRILDI , NE YAPMAM GEREK ?

Havalimanında valizim kırıldı, ne yapmalıyım?

     Yolculuklara çıkmak güzeldir. Seyahat etmenin, yeni yerler görmenin tadı hiç bir şeyde yok. Ancak havalimanında kimi zaman bizi kötü bir sürpriz bekler. Bagaj bandında size doğru yaklaşan kırık bavulunuzu gördüğünüzde hasarlı bagaj durumunda yolcu haklarını bilirseniz ilk şoku daha kolay atlatacaksınız.

# Hangi havaalanında olursanız olun bavulunuzdaki hasarı farkeder etmez  terminali terk etmeden kayıp eşya ofisine (lost & found) başvurmalısınız. O anda fark edemezseniz 7 gün içinde hasarlı bagajınızla birlikte buraya başvurmanız gerekir.

# Bu bölgede mutlaka uçtuğunuz havayolu şirketinin anlaşmalı olduğu bir ofis bulunacaktır. Kimi zaman bir ofiste bir kaç anlaşmalı havayolu için hasarlı bavul işlemleri yapılıyor olabilir.

# Buradaki görevli öncelikle elindeki karteladan bavulunuzun model ve zararını tespit edecektir.

Unutulmamalıdır ki en kaliteli valiz dahi seyahat esnasında kırılma riski vardır. 

Bavulunuz kaybolduğunda sizden istenilen belgeler

1. Uçuş Kartınız 2. Bagaj Fişiniz 3. Kimlik ya da pasaportunuz 4. Uçuş bilgilerini içeren PNR numaranız

Türk Hava Yolları hasarlı bagaj tazminat ödemeleri kriterleri

1. Bavulunuzdaki hasarın mutlaka açık net fotoğraflarını çekiniz.

2. Büyük havayolları daha esnek olsa da ucuz havayolu şirketleri bu konuda daha da seçici olabilir. Bu kapsamda:

3. Ufak çizik, kullanımı aksatmayan minör çatlak ve ezikler,

4. Hafif nemlenme ve ıslanma,

5. Uzun kullanımdan aşınmış tekerlek ve fermuar bozuklukları,

6. Aşınmadan kaynaklanan kulp, kayış vb parçalar,

7. İyi paketlenmemiş içerikten dolayı oluşan hasarlar,

8. Bagaj içinde taşınması öngörülen maddeler dışında ( Giysi, ayakkabı vb) taşınan akıcı, yanıcı, delici maddelerden dolayı oluşan hasarlar havayolunun kusuru olarak değerlendirilmez ve herhangi bir tazminat ödeme yoluna gidilmez.

Bagajınızdaki hasarın havayolunun sorumluluğunda olduğu kesinleşirse hasarın büyüklüğüne göre şirket size hasar ödemesi yapmayı önerebilir.

Bagajınız tamir edilebilecek bir hasar görmüşse sizden yukarıdaki bilgileri, ödeme bilgilerinizi ve sizinle iletişim kuracakları bir e-mail adresi isteyecektir.

Bavulunuzun kalitesine ve talep ettiğiniz miktara göre bavulunuzun faturasın da isteyebilirler

THY ve bazı büyük havayolu şirketleri bavulunuzun marka modeline göre size ellerinde bulunan aynı ayarda yeni bir bavul vermeyi teklif edebilir.

Bu öneriye sıcak bakmazsanız bavulunuzu tamir ettirip faturasını havayolu şirketinden talep edebilirisiniz.

THY’nin hasarlı bagaj tamiri durumunda ödeyeceği en fazla miktar , yurtiçi uçuşlar için 400 TL, yurtdışı uçuşlar için ise 400USD olarak kararlaştırılmış.

Bu rakam havayolu şirketinin yolcusuna verdiği değer nispetinde başka firmalarda eksilip artabilir.

Atatürk Havalimanı kayıp ve hasarlı bagaj durumunda bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı kayıp ve hasarlı bagaj durumunda bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz. Sorunun çözülememesi halinde SHGM( Sivil havacılık Genel Müdürlüğüyle) ile irtibata geçip yolcu hakları ve bagaj aksaklıkları konusunda yardım almaktan çekinmeyiniz. İletişim için burayı tıklayabilirsiniz

3- VALİZİMİN ŞİFRESİNİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM ? ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPABİLİRİM ?
4- Tatile çıkarken valizinizde neler olmalı?
Tatile çıkarken valizinizde neler olmalı?

Tatile çıkarken valizinizde neler olmalı?

25 Şubat 2020

Tatil için hayalinizde neler var? Kusursuz tatili yakalamak için dikkat etmeniz gereken detaylar neler? Nasıl giyinmelisiniz? Güneş kreminizi yanınıza aldınız mı? Yağmurluğunuzu da unutmamalısınız!

Bavul hazırlarken en çok nelere dikkat etmeli ve gideceğiniz yerde zor durumda kalmamanız için nasıl önlemler almalısınız hiç düşündünüz mü? Öncelikli olarak gideceğiniz yere ilk kez seyahat edeceksiniz; iklimini, gideceğiniz dönem için hava koşullarını ve tabi ki çevresel özelliklerini araştırmalısınız. Bu araştırmanın ardından yapmanız gerekenleri gelin hep beraber listeleyelim.

Tatilinizi en verimli şekilde geçirmek ve keyif ala ala yaşamak isterseniz burada yer alanların sizin için olduğunu unutmayın;

list

  1. ilk önce liste yapın

En güzeli, en temizi! Liste yapın! Hiçbir şeyi unutmamak için yapmanız gereken tek şey listelemek! Günler öncesinden yavaş yavaş hiçbir şeyi unutmamak için yapacağınız güzel bir liste ile bütün sorunlarınızı çözebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken bavulunuzun kilosunun fazla olmaması. Bunu göz önüne alarak bir liste hazırlayın! Tatil için en doğru çözüm ve stressiz başlangıç yapmış olursunuz.

emergency box

  1. Acil durumlar için hazırlıklı olun

Daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gideceksiniz ya da gittiniz ama koşullarını biliyorsunuz! En acil ihtiyacınız olabilecek şey tabi ki ilk yardım çantasıdır! İlaçlarınız; ağrı kesici ateş düşürücü, mide ilacınız, yara bandı ve varsa düzenli kullandığınız diğer ilaçlarınız. Kendi ilaçlarınıza ülkenizde daha rahat ulaşabilirsiniz ancak gideceğiniz yerde alamayacağınızı düşünerek hareket etmeli ve mutlaka valizinizde yer vermelisiniz.

sivi

  1. Sıvı limitlerine göre çanta hazırlayın

Hava alanlarında en çok konuşulan ve yolcu ile polisler arasında çıkan tartışma tabi ki sıvılar yüzünden çıkıyor. Pan Avrupa bagaj kısıtlamalarını bilerek hareket etmelisiniz. Ancak en çok biline biline karşı konulmaya çalışması can sıkar. Bunun için siz yapmanız gerekeni göz önüne alarak sıvı kurallarına uymalısınız. 100 ml’ den fazla herhangi bir sıvıyı taşıyamayacağınızı bilmelisiniz. Küçük çıkarılabilir şeffaf çantaya koymanız gerektiğini unutmayınız. Eğer ki parfüm ve diğer sıvı kıvamdaki taşınacak eşyalarınız daha küçük ise el bagajınızda taşıyabileceğinizi unutmamalısınız.

etiket

  1. İsim etiketleri kullanabilirsiniz

Herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum. “Bavulum kaybolmasın” diyorsanız kesinlikle birkaç teknik uygulayın. Mesela bavulunuzun üzerine kendinize ait bir etiket yapıştırın. Böylelikle hem başkasının bavulu ile karışmayacaktır hem de o kadar kalabalık içinde kargaşa yaşamadan valizini seçebileceksinizdir.

bagaj

  1. Bagaj kurallarını inceleyin

Ahhh ahh tatilin en zor anları asıl burada başlıyor değil mi? Ne koyacaksınız? Ne kadar kıyafet alacaksınız? Peki takı, toka, makyaj malzemesi, ayakkabı, terlik ve daha fazlası? Bunlar nasıl sığacak? Bavul ile bir türlü barışamayan kadınlar arasındaysanız en güzeli listenize bakarak en uygun olanları tercih edin! 22 kg kapasitesi olan bir valize 35 kilo muamelesi lütfen yapmayın! Hava alanında hem zor durumda kalırsınız hem de üstüne para ödemek zorundasınızdır

 

  1. Tatilde alacaklarınızı için çantanızda yer bırakın

Tabi ki tatil dönüşü alınacak olan pek çok güzel şey sizi bekliyor! Özellikle vergi uygulaması ülkemizdekinden daha da az olan bir yere gidiyorsanız Duty Free için boş yer bırakın. Çünkü sonradan üzülebilirsiniz.

ayakkabi

  1. Ayakkabıları pas geçin

Evet geldik en önemli konuya! Tabi ki ayakkabılar. Kaç çift almayı planlıyorsunuz? Ayakkabılarınız için yeterli yeriniz var mı? Tabi ki yok çünkü kalmadı. Bunun için sadece 2 çift ayakkabı yeterli olacaktır. 1 her yerde rahat edebileceğiniz bir ayakkabı seçin bir de özel bir geceye katılacaksanız bunun için en güzel olanı seçin ve bu kadarın yeterli olduğuna inanın.

kozmetik

  1. Kozmetik ürünler, Çok az alın!

Eğer gittiğiniz yerde sıcaklık 40 derece ise kesinlikle makyaj malzemelerinizi yarıya indirin. Hem size zor zamanlar yaşatır hem de kesinlikle boşuna yük yapmış olursunuz! Aynı zamanda bavulunuza zarar verecek ve yere akabilecek makyaj malzemelerini de yanınıza almayın. Gittiğiniz yerde bu yüzden kıyafet sıkıntısı yaşamamış olursunuz.

kiyafet

  1. Kıyafetlerinizi nasıl yerleştireceksiniz?

Kıyafet seçiminizi zaten iyi yaptınız. Araştırdınız hava durumu ve gideceğiniz yere en uygun olanları seçtiniz. Peki nasıl yerleştireceksiniz? Biz hemen söyleyelim. Tabi ki sararak! Hem kırışmalarını engellemiş olacaksınız hem de oldukça fazla yer tasarrufu yapmış olacaksınız.

  10.Tüm değerli eşyalarınız el çantanızda olsun

Laptop, tablet, telefon, fotoğraf makinesi ve kamera gibi detayları mutlaka el çantanızda taşımalısınız. Hem kaybolmaz hem de zarar görme ihtimali çok düşüktür. Kendiniz korur, kendiniz taşırsınız. Hava yolu şirketi bu tarz durumlarda sorumluluk altına girmeyeceği için kesinlikle bavul kaybolması durumda bu tarz sıkıntılar yaşamamış olursunuz.

11. Priz çeviricilerini almayı unutmayın

Mesela seyahat Kıbrıs’a ve siz gidince en büyük şoku prizlerden dolayı yaşayacaksınız. Bir zamanlar İngiliz sömürgesinde kalmış olan Kıbrıs bunun izlerini böyle küçük şeyler ile taşımaya devam ediyor. İster dönüştürücü küçük bir aparat alabilirsiniz ya da otelinizde bunun için size yardımcı olurlar.

12. Her yere hitap eden kıyafetleri alın, yerel kıyafetleri değil

Kendinizi hem rahat hissedeceğiniz hem de her yere uyum sağlayacak kıyafetleri tercih ederseniz rahat edersiniz. Yöresel kıyafetler değil de daha çok seçimleriniz ile sizi rahat ettirecek olanları seçmelisiniz.

 13. Hassas eşyalarınıza karşı hassas olun

Hassas eşyalarınız en güzel şekilde korumalı şekilde taşındığına emin olun. Kendiniz güzelce sarın ve en küçük bir hasarı bile engelleyin. Hassas eşyalar için yapılacak en güzel şey hem köpük koruyucuya sarabilir hem de kıyafetlerinizin arasına koyun ki tamamen korumada olsunlar.

14. Havayı tahmin etmeyin, hava durumuna bakın

En çok dikkat etmeniz gereken tabi ki hava durumu olacaktır. Havayı tahmin etmeyin kesinlikle resmi kaynaklardan kontrol edin! Ve ona göre hazırlıklarınız tamamlayın! Küçük bir şemsiye bulunsun yanınızda her ihtimale karşı, yağmurluk ya da hırka mutlaka olmalı. Eğer yaz döneminde gidecekseniz kesin yanınıza bu tarz ince tercihlerde yapmalı ve her detayı hava durumu alarak kontrol etmelisiniz.

15. En gerekli malzemeler üstlerde olmalı

Her şey her an olabilir. Size en gerekli olan şeyleri en çabuk ulaşabileceğiniz yerlere koymalısınız. Mesela acil bir durumda ceketinize ihtiyacınız olacak. Kesinlikle üstlerde olmalıdır. Ya da bayanlar için acil durum kitleri!

16. Önemli şeyleri almadan evden ayrılmayın

En çok dikkat edilmesi gereken ise önemli şeyleri almadan evden çıkmaktır. Kimlik, pasaport ve sağlığınız ile ilgili herhangi bir sıkıntınız varsa belgelerinizi elinizde bulundurmanızdır. El bagajınızdan ya da çantanızdan asla eksik etmeyin. Tatilinizin bu kadar küçük bir sıkıntı yüzünden aksamasını istemeyiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.